Domácí bramborák z trouby

5. prosince 2016 v 15:12 | Miskar |  Recepty

Domácí bramborák z trouby.


Suroviny:

1kg brambor
2 vejce
hladká mouku
česnek - dle chuti (3 - 5 stroužky)
K dochucení - sůl, pepř, majoránka
Máslo na vymazání plechu, ale můžete s chutí použít i olej (olivový, slunečnicový)

Postup:


Brambory pečlivě oškrabejte a nastrouhejte na drobno. Zbavte je částečně vody tím, že je promačkáte v rukách.Přidejte vejce, osolte a opepřete. Vzniklý základ dochutíte majoránkou, kterou promelete mezi prsty (aby uvolnila aroma).Přidejte tolik mouky, aby bylo těsto středně husté.Vylijte ho na plech vyložený pečicím papírem, který ještě potřete máslem nebo olejem. Pečte na 200 stupňů cca 30 minut. A máte hotovo.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama